Islamtieto.com Foorumin päävalikko
RekisteröidyHakuOhjeKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätKirjaudu sisään
Assalamu aleikum!

 
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Islam Näytä edellinen aihe
Näytä seuraava aihe
Assalamu aleikum!
Kirjoittaja Viesti
Nadia
Vieras

Lähetä Assalamu aleikum! Vastaa lainaamalla viestiä
Olen kuullut kerrottavan djinneistä. Voisiko joku ystävällisesti valaista mitä ne ovat ja mistä ne tulevat? Miten niistä pääsee eroon? Voiko ne tehdä ihmiselle jotain? Olisi kiva kuulla ihmisten omakohtaisia kokemuksia näistä. Kiitos jo etukäteen.
Kes Elo 30, 2006 8:45 pm
Umm-Ya3quubLiittynyt: 06 Maa 2005
Viestejä: 116
Paikkakunta: helsinki

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Wa Aleikum As Salaam Wa Rahmatullaah,

Dzinnit ovat henkiolentoja niistä mainitaan koraanissa parissa kohtaa muistaakseni, suurah Naml, Suura saba ja suurah Jinn(nimetty siis heiän mukaan). He ovat meille näkymättömiä ja elävät omissa oloissaan. Heillä ei ole lupaa näyttäytyä ihmisille eikä tehdä ihmisille mitään. Dzinnit ovat samalla tavalla velvollisia kuin ihmiset, eli muhammad saws on lähetetty myös heille niinkuin aiemmat profeetatkin ja Allah tietää parhaiten.
Tästä syystä dzinnien joukossa on uskovia ja epäuskovia. Epäuskovat palvelevat shaytaania eli saatanaa ja he pyrkivät tekemään ihmisille hallaa. Allaah on kuitenkin Suojelijamme ja koraanin lukeminen on paras puolustus heitä vastaan.

Alla on koraanista jakeita jotka käsittelevät aihetta. Inshaa Allaah tästä on hyötyä.


38. Hän puhui edelleen: Päällikköni! Kuka teistä voi tuoda minulle hänen valtaistuimensa, ennenkuin he alistuvat valtaani

39. Eräs väkevä dzinni sanoi: Tuon sen sinulle ennen kuin nouset paikaltasi; totisesti, minä olen väkevä ja luotettava tähän tehtävään.

40. Eräs toinen, joka tunsi (pyhää) Kirjaa, lausui: Tuon sen sinulle ennen kuin ehdit silmääsi räpäyttää.? Ja kun Salomo näki valtaistuimen edessään, hän lausui: Tämä tapahtuu Herran armosta; Hän koettelee minua, osaanko olla kiitollinen vai olenko kiittämätön. Ken kiittää, hän tekee sen omaksi parhaakseen, ja jos joku on kiittämätön, niin Herrani on joka tapauksessa suopea, armollinen. Naml


12. Ja Me teimme tuulen Salomolle alamaiseksi, niin että hänen purjelaivansa yhdessä aamussa kiitivät kuukauden kestävän maamatkan ja illassa niinikään kuukauden taipaleen; ja minkä paljouden sulaa vaskea Me annoimme hänelle! Henkiolennot hänelle töitä suorittivat hänen Herransa käskystä, ja ken ikinä heistä ei Meidän käskyjämme noudattanut, häntä kuritimme polttavalla tulella.

13. Ne valmistivat hänelle kaikkea, mitä hän toivoi: linnoituksia, kuvapatsaita, avaria maljoja kuin vesialtaat ja keittopatoja, joita ei paikoiltaan siirretä. Daavidin suvun jäsenet, teillä on syytä kiittää! Ja kuitenkin niin harvat palvelijoistani ovat kiitollisia.

14. Mutta kun Me päätimme, että hänen oli kuoltava, tuli tämä heille siten tiedoksi, että Salomon maallisiin kiintynyt perillinen saattoi valtakunnan hajoamistilaan; ja kun se luhistui, dzinnit havaitsivat, että jos he olisivat olleet näkymättömistä asioista perillä, ei heidän olisi tarvinnut ikeen alla tuskitella. Surah Saba1. Sano: »Minulle on ilmoitettu, että osa dzinneistä kuunteli ja sanoi: 'Totisesti olemme kuulleet luettavan ihmeellistä Koraania,

2. joka ohjaa oikeaan, ja me uskomme siihen emmekä koskaan tahdo asettaa ketään muuta Jumalamme rinnalle.

3. Totisesti Hän ei - ääretön on Herramme majesteetti - ole ottanut vaimoa eikä lasta.

4. Vain mielettömät joukostamme sepittävät sopimattomia asioita Jumalasta;

5. totisesti ajattelimme, etteivät ihmiset eivätkä dzinnit lausuisi valhetta Jumalaa vastaan,

6. ja että ihmisten joukosta muutamilla oli tapana paeta eräiden dzinnien turviin, ja nämä yllyttivät heitä pöyhkeyteen.

7. Totisesti he luulivat aivan niin kuin te, että Jumala ei herätä ketään kuolleista.

8. (ja Koraania kuulleet dzinnit lisäsivät:) Me todellakin etsimme nousua taivaaseen, mutta havaitsimme sen olevan täynnä voimakkaita vartijoita ja liekkejä.

9. Katso, meillä oli tapana istua muutamilla paikoilla kuullaksemme, mutta se, joka nyt yrittää kuunnella, kohtaa hänelle varatun liekin.

10. Emmekä todella tiedä, onko se pahaa, mikä on tarkoitettu maan päällä eläville, vai tarkoittaako heidän Herransa heille oikeaa ohjausta.

11. Totisesti on joukossamme niitä, jotka ovat hyviä, ja myös sellaisia, jotka eivät ole; me olemme jakaantuneet eri lahkokuntiin.

12. Katso, me uskomme, ettemme milloinkaan voi päästä Jumalaa pakoon täällä maan päällä, emmekä pääse Hänestä lentämälläkään.

13. Totisesti uskoimme johdatukseen, kun saimme kuulla sen; ja sen, joka uskoo Herraan, ei tarvitse pelätä tappiota eikä yllättävää pahaa.

14. Joukostamme ovat eräät totisesti Herralle alistuneita muslimeja, ja toiset jumalattomia. Ne, jotka ovat muslimeja, ovat niitä, joiden päämääränä on vanhurskaus.

15. Mitä taasen tulee jumalattomiin, kuluttaa heidät helvetin tuli.
Surah Jinn


_________________
"Yaa Muqallib Al Quloob Thabit Quloobana 3laa Deenak"
Tor Elo 31, 2006 3:42 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
lamppu erämaassaLiittynyt: 14 Tou 2006
Viestejä: 42

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
و خلق الجآن من مارج من نار

...ja Hän loi Dzinnin savuttomasta tulen liekistä...

Tuli tässä vaan mieleen, ehkä hieman ohi aiheesta, mutta kuitenkin...Islamissa minua on aina hämmästyttänyt se, miten taikuus ja dzinnit ovat niin normaaleja asioita muslimeille, eikä niitä pidetä minään suuren-saatanan final coming-tyyppisinä asioina. Niin luonnollisia asioita ne ovat muslimin uskossa, etteivät jotkut muslimeiksi tulleet kuule niistä puhuttavan kuin vasta myöhemmin muslimeiksi tulonsa jälkeen. Dzinnit ja niiden "ihme-kyvyt" katsotaan vain ominaisuuksina, joita ihmisille ei ole annettu, ja niitä vastaan voi suojautua Allahin uskonnon seuraamisella. Shaitan on muslimin uskossa pelkkä jänishousu, jota Allahin lähettiläs otti kurkusta kiinni, joka aneli Abu Bakr Al-Siddiqiä päästämään hänet pakoon ja joka juoksi häntä koipien välissä karkuun, nähdessään enkelien armeija taistelukentällä. Taikuus ja dzinnit olivat kaikki ihmeellisiä, kiehtovia ja unen häivyttäviä asioita ennen Islamia, josta tehtiin elokuvia ja kirjoja ja joita verratiin aina johonkin suureen. Islamin kautta realiteetit palasivat takaisin ja ihmisen "hörhö" ajattelutapa heitettiin päin seinää...Alhamdulillah, miten uskomaton ja ihmeellinen onkaan Allahin uskonto käytännöllisyydessään ja järjevyydessään.
Tor Elo 31, 2006 9:11 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:    
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Islam Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry: 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by TMCrea