Islamtieto.com Foorumin päävalikko
RekisteröidyHakuOhjeKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätKirjaudu sisään
Ensimmäinen Ramadan

 
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Ramadan Näytä edellinen aihe
Näytä seuraava aihe
Ensimmäinen Ramadan
Kirjoittaja Viesti
stygiofobiaLiittynyt: 19 Syy 2004
Viestejä: 311

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Assalaamu alaykum

Islam oppaan sivuilta kannattaa lukea paastosta ennen kun ramadhan tulee vastaan. Vapaaehtoinen paasto on erittäin suotavaa juuri ramadhania edeltävän kuukauden aikana.

Ensimmäinen ramadhan oli oikeastaan aika jännä kokemus. Se meni kuitenkin ihan helposti - Allah auttoi siinäkin. Parin ensimmäisen päivän aikana koin lievää päänsärkyä. Ei mitään keskittymistä häiritsevää onneksi, joten päivän askareet saattoi suorittaa tuttuun tapaan. Tämä johtunee siitä kun elimistöllä menee vähän aikaa tottua äkilliseen ruokailu- ja juomistottumuksien muutokseen. Saattaa olla jotenkin yhteydessä nestetasapainoon, Allah tietää parhaiten.

Islamic finder auttaa näissä aikoihin liittyvissä asioissa. http://www.islamicfinder.org/ Usein juuri ennen ramadhania on täällä päin tapana kysyä ulkomailla olevilta tutuilta, että alkaako ramadhan jo huomenna vai ei. Monesti tieto tulee aika lailla viimetingassa ishan paikkeella tms. Joka kerta sitä kovasti soitellaan ulkomaille ja saadaan vaihtelevia tietoja. Eri maissa ramadhan alkaa eri aikaan, koska uusikuu tulee näkyviin eri maapallon osiin eri aikoina.

Jos tästä omituisesta ilmiöstä on kiinnostunut, niin sen elvittää seikkaperäisesti Moon Sighting Heti etusivulla on karttoja, joissa eri värialueet edustavat kellonaikoja, jolloin kuu tulee teoreettisesti näkyviin. Pilvet, vuoret, saasteet ja ilman lämpötila muuttavat tilannetta, joten vaikka sen pitäisi olla näkyvissä, se ei välttämättä sittenkään näy. Lisäksi joissain maissa hyväksytään kaukoputken käyttö ramadhanin alkuajan määrittämiseen, ja toisissa ei.

Allah olkooon sinulle armollinen.

_________________
Käytitkö aikasi ennen kiirettä? Entä terveytesi ennen sairautta tai rahasi ennen köyhyyttä ja nuoruutesi ennen vanhuutta?
Maa Elo 07, 2006 3:52 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Waliy Al DinLiittynyt: 16 Hei 2009
Viestejä: 11

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Salaam!

Minulla on nyt ensimmäinen Ramadan edessä ja minua kiinnostaisi tietää;

Paastohan "rikotaan" Maghribin jälkeen. Kuinka se tehdään syödäänkö ihan normaalisti vai onko siihen joku "oma sydeeminsä"? Question

Olen kuullut, että paasto olisi hyvä rikkoa taateleilla ja vedellä, mutta en hae kysymykselläni ihan sitä.
Lau Hei 18, 2009 10:18 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1551

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Wa aleikum salaam wa rahmatullaahi wa barakaatuh,

Profeetta (saws) tapasi rikkoa paastonsa taateleilla ja vedellä tai jos saatavilla oli niin piimän kaltaisella juomalla. Jos sinulla on mahdollista niin sunnan noudattaminen on suositeltavaa. Jos taas olet vaikka esim. bussissa tai paikassa jossa taateleita ei ole saatavilla, voit rikkoa paastosi ihan millä tahansa halal-tuotteella. Tärkeintä on että kiirehdit paaston rikkomista etkä viivytä sitä.

Mitä ruokia sitten kukakin tekee Ramadanina riippuu varmaan kotona vallitsevasta kulttuuriperinteestä tai omaksutuista tavoista. Joissakin maissa syödään vain tiettyä ruokaa koko kuukausi, tyyliin couscousta eri muodoissa, riisiä ja lihaa tai keittoja. Ramadanina on tärkeintä pysyä kohtuudessa eikä laittaa iltaa juhliksi, kuten monessa maassa valitettavasti tapahtuu. Näin esim. perheen naiset joutuvat koko päiväksi keittiöön valmistelemaan juhlaillallista ja jäävät paitsi palvonnan teoista, jotka kuitenkin olleellisin osa ja palkituin teko tänä kuukautena. Useat perheet tekevät hyväntekeväisyyttä joko lahjottamalla ruokaa köyhemmille perheille tai ihmisille. Tapana on myös kutsua ihmisiä Iftar- (paaston rikkomis ateria)illalliselle, josta myös saat samalla paastoavan ihmisen palkkion paastoamisesta ilman että hän itse menettää siitä paastosta mitään hyveitä.

Wa salaam

_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Sun Hei 19, 2009 12:27 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
qinyobiLiittynyt: 01 Hei 2007
Viestejä: 20
Paikkakunta: Helsinki

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Ramadanista ja työnkäynnistä sen verran, että jos työ vaatii fyysistä terävyyttä (esim pirssillä ajelu, mistä itsellä on kokemusta, sekä käsittääkseni sähköasennustyöt ym. missä pitää olla suht skarppina, ja virtaa kuluu reippaasti) kannattaa ihan aikuisten oikeasti sisäistää se, että energiaa siis todellakin on paljon vähemmän käytettävissä kuin normaaliaikoina, mutta sitä voi korjata muistamalla nukkua tarpeeksi ja käyttämällä sitä viisaammin ...

Itse koin aika mielenkiintoisia tilanteita kun alan vaihdon jälkeen oli eka ramadan pirssissä..

Havahduin asiaan kun unet jäi vähiin ja huomasin että myös idässä Kehä I:sellä on kanttarit ennen keskiön puskia ja kaiteita.. Huomasin sen sillä, että torkahdin rattiin ja havahduin kun etupyörä nousi kanttarille ... Tuli hieman yllätyksenä silloin miten totaalisesti virta voi loppua "koneesta" kesken päivän, kun aiemmin oli ramadanit vietetty näytön ja näppiksen edessä jolloin virtaa tuntuu kuluvan paitsi vähemmän, se ei ole niin katastrofaalista jos on hieman nuutunut jonkun aikaa..

(Ja tollasiin väsymystiloihin tuntus auttavan parhaiten kun pistää auton sivuun kun on mahdollista, kävelee n. 100-200metrin päähän ja juoksee täysillä takaisin, pääsee sen reissun ehjänä ja elossa perille. )
Tii Hei 21, 2009 5:48 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla MSN Messenger ICQ Numero
Näytä edelliset viestit:    
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Ramadan Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry: 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by TMCrea