Islamtieto.com Foorumin päävalikko
RekisteröidyHakuOhjeKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätKirjaudu sisään
Valkosipuli

 
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Terveys Näytä edellinen aihe
Näytä seuraava aihe
Valkosipuli
Kirjoittaja Viesti
lubiaLiittynyt: 03 Lok 2004
Viestejä: 75

Lähetä Valkosipuli Vastaa lainaamalla viestiä
As-salamu alaykum,

ihan kyselen tuosta valkosipulin arvosta islamissa.

täällä Suomessa kun saa usein lukea sen terveellisyydestä ja hyvää tekevistä ominaisuuksista, mutta islamissa valkosipulin haju karkoittaa enkelit (rukouksessa) (olen lukenut) ja kaikille ei ole myöskään välttämättä miellyttävää istua valkosipulille haisevan rukoilijan vieressä.

eli onko se vain lääke tuoreena? ruoan laitossa se menettää paitsi hajunsa myös muita terveellisiä ominaisuuksiaan.

ma'a salaam
Per Hei 14, 2006 2:03 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ummuyusufLiittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 1551

Lähetä Vastaa lainaamalla viestiä
Wa aleikum salaam wa rahmatullaahi wa barakaatuh,

Tässä ote Ibn Qayyim al-Jauziyah:n kirjasta Parantaminen Profeetan lääkkeillä. (Healing with the medicine of the Prophet). Kirjassa ei olla eritelty ruoka-aine osiossa valkosipulia varsinaisesti sipuleista, joten tässä käännös englanninkielisestä versiosta suomeksi:

BASAL – sipulit

Abu Dawud kertoi sunanissaan, että ’Aishalta (raa) kysyttiin basalista ja hän sanoi,

” Viimeinen ateria, jonka Profeetta (saas) söi, sisälsi sipulia.”

Myös Sahihainissa on kerrottu, että Profeetta (saas) kielsi niitä jotka olivat syöneet sipulia tulemasta moskeijaan.

Sipulit ovat kuumia kolmannessa asteessa ja niissä on ylimääräistä kosteutta, se auttaa pilaantumista vastaan ja estää kuumia kaasuja (tarkoittaa vatsassa). Ne myös kiihdyttää seksuaalisia haluja, vahvistaa vatsaa, auttaa siemennesteen tuotantoa, tekee värin vaaleammaksi, liuottaa limaa ja puhdistaa vatsaa.

Sipulin jyvät auttavat mitätöimään (pigmentin puutteesta tietyillä ihon alueilla) ja niitä käytetään voiteena niillä alueilla jotka kärsivät hiustenlähdöstä (osittainen tai täydellinen kaljuuntuminen). Lisäksi syylät häviävät tehokkaasti kun sipulia sekoitetaan suolan kanssa (ja käytetään salvana syylien päälle). Kun joku tuntee olonsa pahoinvoivaksi ulostuslääkkeen jälkeen, haistelemalla sipulia auttaa oksentamista vastaan. Sipulit myös haihduttavat laksatiivien hajun, ja kun sipulin vesi (uute) annetaan nenän kautta, se selvittää pään. Korvatippoina käytettynä se auttaa heikkoon kuuloon, tinnitykseen, vaikkuun ja veteen, joita kerääntyy korvaan. Sipulin siemeniä käytetään myös kajaalina kuivattamaan vettä, joka haittaa silmää, esim. kaihi. Siemenet sekoitetaan hunajan kanssa ja laitetaan valkoiseen osaan silmään.

Kypsennetyt sipuli ovat ravitsevia ja auttaa keltaisuuteen, keltatautiin, yskään ja rintakehän karheuteen. Ne ovat myös liuottavia ja rentouttaa suolistoa. Ne myös parantavat koiran puremia jos sipulin vesi sekoitetaan suolan ja rukiin kanssa ja sitten puristetaan sairastuneelle alueelle. Lopuksi, ne avaavat peräpukamien aukon jos käytetään peräpuikkoina.

Sipulit aiheuttavat migreeniä, päänsärkyä, ilmavaivoja ja tuo hämäryyttä näkökykyyn.

Syömällä liikaa tai säännöllisesti sipulia aiheuttaa unohtamista, vahingoittaa mieltä ja muuttaa suun ja ruuan makua. Se myös haittaa heitä jotka ovat seurassasi ja myös enkeleitä. Kypsentämällä sipuleita, nämä ominaisuudet poistuvat. Sunan kertoo:

” Profeetta (saas) määräsi heidät, jotka syövät sipulia ja valkosipulia tappamaan (tekemään ne miedommaksi) kypsentämällä.”

Insha Allaah tästä jotain hyötyä.
wa salaam

_________________
"The one who is (truly) imprisoned is the one whose heart is imprisoned from Allah, and the captivated one is the one whose desires have enslaved him." Ibn Taymiyah
Per Hei 14, 2006 10:36 pm Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:    
Vastaa viestiin    Islamtieto.com Foorumin päävalikko » Terveys Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry: 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by TMCrea